10 februari 2017

Werkplezier project voor de medewerkers van Metacon, uitgevoerd door Werkend Nederland en mede tot stand gekomen door het ESF

Metacon wil haar klanten ontzorgen. Om dit te bereiken staan wij dicht bij de klanten en vertrouwen we op de inzet, kwaliteiten en het vakmanschap van onze werknemers, met een constante focus op duurzame innovatie. De kracht zit in de ambitie om samen de klant te verrassen met integrale oplossingen en een optimale onderlinge samenwerking. Dit vraagt om een betrokken, nuchtere en coöperatieve samenwerking.

 

De afgelopen maanden hebben bij Metacon intern in het teken gestaan van het onderzoek dat door Werkend Nederland is uitgevoerd. Dit onderzoek heeft tot doel het werkplezier, de motivatie en inzetbaarheid van de werknemers te verbeteren en om kansen en risico’s binnen het bedrijf inzichtelijk te maken.

De wens is om een stevige basis te leggen om verder te groeien met hetzelfde team. Dit vraagt het nodige van de werknemers, de lat wordt hoger gelegd.

 

De uitkomsten van het onderzoek zijn gepresenteerd aan de directie en inmiddels zijn we druk bezig met het oppakken van de aandachtspunten. Dit heeft onder andere tot gevolg dat bepaalde  werknemers een andere rol hebben gekregen, ambities meer waargemaakt worden en dat er mensen getraind en opgeleid worden om hun kennis en vaardigheden verder te vergroten.