19 december 2016

Branddeuren getest

Metacon heeft twee branddeuren, de RGS EI(1) 60 en de OHD EI(1) 60 getest op een drukcabine waarbij er een overdruk en onderdruk is opgebouwd. Dit is vastgelegd door een geaccrediteerde instelling in een officiële rapportage.

  • De RGS EI(1) 60 roldeur is getest en gecertificeerd voor een weerstand tegen een windbelasting van + 1100 Pa / - 1300 Pa.
  • De OHD EI(1) 60 overheaddeur is getest en gecertificeerd voor een weerstand tegen een windbelasting van + 1100 Pa / - 2500 Pa.
  • De RGS EI(1) 120 roldeur was in maart van dit jaar al getest en gecertificeerd voor een weerstand tegen een windbelasting van + 1050 Pa / - 1400 Pa.

Bovenstaande producten zijn nu optioneel leverbaar met een officiële rapportage waaruit blijkt dat deze geschikt zijn voor bepaalde situaties. Hierbij kan gedacht worden aan een ruimte waar een gasblussing moet worden gedaan en er een hoge druk wordt opgebouwd.