2 april 2015

Nieuwe Metacon brandwerende roldeur (RGS EW TWIN) tot ruim 360 minuten brandwerend!

Op 27 maart jl. heeft Metacon wederom een succesvolle test uit laten voeren bij Efectis Nederland. Er is een vernieuwde variant van de METACON RGS EW ECO, als symmetrische deur, getest, om een oplossing te kunnen bieden in situaties waarin een uitzonderlijk hoge brandweerstand wordt geëist.

De test is zeer succesvol verlopen, waardoor deze combinatie van roldeuren nu tweezijdig brandwerend is met een maximale brandweerstand van maar liefst 360 minuten conform de EW-eis! De test is uitgevoerd conform de NEN-EN 1634-1:2014, de Europese norm voor bepaling van de brandwerendheid van deuren. Na 400 minuten was het EW-criterium (maximaal toelaatbare warmtestraling) nog lang niet bereikt, echter werd er besloten de test op dat moment te beëindigen, omdat de hoogst mogelijke classificatie ruimschoots was behaald.

 

Voor verdere informatie betreft deze brandwerende roldeuren kunt U contact opnemen met het verkoopteam van Metacon.