27 november 2014

Europese Primeur!

Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt men snel bewusteloos, vaak al binnen enkele minuten. Naast een hoge brandwerendheid is het dus van groot belang dat er ook een hoge rookwerendheid op branddeuren gegarandeerd kan worden.

 

Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel brandwerendheid als rookwerendheid. De brandwerende roldeuren (RGS EI(1) 60 / EW 180 en RGS EI(1) 120), overheaddeuren (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifdeuren (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3.De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).Wij zijn bijzonder trots op het behalen van deze Europese primeur!