8 mei 2014

Brandwerende deuren leverbaar met ATEX certificering!

Met gepaste trots kan Metacon mededelen dat zij nu 4 brandwerende deuren in haar programma heeft die leverbaar zijn met ATEX certificering:

  • METACON SGS STANDARD, een brandwerende schuifdeur met een brandweerstand tot wel EI(1)60 - EI(2)90 - EW90.
  • METACON SGS PRO, een brandwerende schuifdeur met een brandweerstand tot wel EI(1)90 - EI(2)120 – EW120.

De brandwerende schuifdeur is een uitstekende oplossing voor situaties waar een hoge brandweerstand wordt geëist in combinatie met een specifieke uitvoering gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker. Unieke eigenschap aan deze deur is de mogelijkheid om een vluchtdeur toe te passen, zonder onderdorpel, waardoor de brandwerende schuifdeur geschikt is om op te nemen in de vluchtroute van een gebouw.

 

Voor meer info over de SGS deuren: http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-sgs

  • METACON RGS EI(1)60 / EW 180, een brandwerende roldeur met een brandweerstand tot wel EI(1)60 – EW 180. Deze brandwerende deur is in vele situaties toepasbaar vanwege de mogelijkheid om de deur zowel rollend als verticaal of horizontaal heffend uit te voeren.

Deze deur is uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties.

Voor meer info over deze deur: http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-rgs-ei160-ew180

  • METACON OHD EI(1)60 / EW 90, een brandwerende overheaddeur met een brandweerstand tot wel EI(1)60 – EW 90. De brandwerende overheaddeur biedt een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van bedrijfspanden. De overheaddeur is uit te voeren met een horizontaal deurbeslag, eventueel met highlift, of een volledig verticaal beslag, waardoor deze deur toepasbaar is in ruimtes met de de meest uiteenlopende inbouwsituaties.

Meer weten over de OHD? Klik hier: http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-ohd

Alle METACON brandwerende deuren zijn 2-zijdig getest conform de EN 1634-1 (Europese norm) en door Efectis en/of SKG geclassificeerd conform de 13501-2:2007.

De roldeur en overheaddeur zijn tevens leverbaar met een bij Efectis gecertificeerde vloeistofkering zodat deze dé oplossing bieden bij PGS ruimtes (standaard brandwerende eis is EI(1)60) met aanvullende eisen voor vloeistofkeringen en ATEX certificering.

De markering van de brandwerende deuren voor gebruik in Zone 1, 2, 21 of 22 is;

 

Alle elektrisch componenten die op de deuren zijn toegepast zijn ook voorzien van een ATEX certificering die geschikt zijn voor gebruik in zone 2, 21 of 22. Een brandwerende deur van Metacon; veiligheid gegarandeerd!