5 december 2013

Metacon rolluiken zorgen na grote brand voor snelle heropening Abercrombie and Fitch in Parijs

Eind november 2013 heeft er een grote brand gewoed bij Abercrombie and Fitch aan de Champs-Elysées in Parijs, een flagship store van het gelijknamige Amerikaanse kledingmerk. Veertig brandweerlieden en vijftig voertuigen werden ingezet. Na ruim twee uur werd de brand bedwongen. Het klassieke pand heeft een monumentale trap, wandbeschilderingen en decors ter waarde van twee miljoen Euro. Deze zijn beschermd gebleven door de vier brandwerende rolluiken (METACON RGS EI(1)60 / EW180) die Metacon jaren geleden leverde aan hun Franse opdrachtgever. De rolluiken, die automatisch omlaag gingen, hebben zich uitstekend gehouden. Aan de niet-verhitte zijde van de luiken was nauwelijks te zien dat er een brand had gewoed. De winkel van Abercrombie and Fitch kon dankzij de bescherming van de brandwerende rolluiken al na 10 dagen worden heropend. Link naar Franse krant ‘Le Parisien’ -> http://www.leparisien.fr/artikel Abercrombie-and-Fitch