Werken bij Metacon

Werken bij Metacon

Onze vacatures

 

 

 

Werkvoorbereider/modelbouwer

 

Functieomschrijving

We gaan er niet vanuit dat je onze producten al kent, maar als je weet dat je goed bent in het je eigen maken van technische details en je kunt dit ook nog eens goed administratief verwerken, dan ben jij waarschijnlijk de nieuwe collega die wij zoeken! Oh ja, dan vragen we ook nog dat je een kei bent met Excel en ervaring hebt met ERP systemen.

Voor onze nieuwe afdeling Werkvoorbereiding zijn wij op zoek naar een technisch goed onderlegde Werkvoorbereider. In deze functie zijn de belangrijkste activiteiten:

  • Beheer van de productconfigurator, het aanpassen van de variabelen/logica in de productconfigurator/ERP en in Excel (deze taak ligt min of meer exclusief bij de nieuwe medewerker die we zoeken).
  • Verder optimaliseren van de productconfigurator, koppeling met ERP systeem.
  • Het geven van producttechnische ondersteuning aan de commerciële binnendienst.
  • Het maken van kostprijscalculaties t.b.v. verkooporders en prijslijsten.
  • Het volledig verzorgen van een productiebon en een productiedossier, waaronder het bepalen van benodigde materialen, het bepalen van de bewerkingen en het bepalen van de volgorde van activiteiten in het productieproces. Deze technisch administratieve taak vereist accuratesse en zelfcontrole. Je bent er verantwoordelijk voor dat alles klopt, zodat de productie zonder problemen kan plaatsvinden.
  • Identificeren van afwijkingen en risico's m.b.t. lopende orders. Medeverantwoordelijk voor productoptimalisatie. Ofwel: jouw ideeën en initiatief worden gewaardeerd!

De afdeling bestaat naast de Manager uit een Productieplanner en Werkvoorbereiders, waarvan een aantal zich vooral bezig houden met het technisch tekenwerk. Een klein team dus waarbij de onderlinge samenwerking zeer belangrijk is.

Profiel

De kandidaat die wij zoeken heeft een breed technisch inzicht en kan zich nieuwe technische kennis snel eigen maken. Een MBO4 opleiding richting techniek lijkt daar het beste bij aan te sluiten. Verder is het belangrijk dat de kandidaat goed overweg kan met de computer en zich nieuwe software snel eigen weet te maken, kennis van en er ervaring met Excel is essentieel, enige kennis van tekenprogramma's zoals Autocad en Inventor is gewenst. De ideale kandidaat heeft bij voorkeur enkele jaren werkervaring een een technische administratieve functie, bij voorkeur binnen een productiebedrijf (metaal).

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, met zicht op een vast dienstverband. De cao Metalektro is van toepassing, dat betekent 27 vakantiedagen en 13 adv dagen per jaar en daarnaast een uitstekende pensioenvoorziening.

Momenteel wordt er voor Metacon een nieuw pand gebouwd. De nieuwe productiehal heeft een werkvloeroppervlakte van 11.500 m2. Aan entree, kantoren, showroom en kantine e.d. wordt er 1.550m2 bebouwd. Het pand komt op een zichtlocatie op industrieterrein Gouwe Park, ten westen van Gouda/Moordrecht, pal aan de rijksweg A20.

 

Solliciteer nu!

 

 

 

 

Stagiair(e) MBO WTB (of vergelijkbaar)

 

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een stagiair voor de uitvoering van een project. Het gaat om de inrichting en implementatie van Vault, zodat we in staat zijn om onze ontwerpdocumenten te organiseren en te beheren en om revisies bij te houden. Tevens zal de student een handboek moeten opstellen voor het gebruik hiervan binnen onze organisatie.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een student MBO niveau 4 die in het tweede deel van de opleiding zit (i.v.m. reeds opgedane kennis). Een HBO student zou ook kunnen. Een opleiding als Tekenaar/Constructeur, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar lijken het beste aan te sluiten bij deze opdracht, maar studenten van andere opleidingen zijn ook welkom om te reageren. Ervaring met 3D tekenen is vereist.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Er is een stagevergoeding.

 

Solliciteer nu!