Werken bij Metacon

Werken bij Metacon

Onze vacatures

 

Financieel Administratief Medewerker

 

Functieomschrijving

Voor onze financiële afdeling zijn wij op zoek naar een parttime Financieel Administratief Medewerker. In deze functie ondersteun je de Controller met de uitvoerende werkzaamheden. Een groot deel van de werkzaamheden betreft debiteurenbeheer; signaleren van betalingsproblemen, het nabellen van debiteuren, afspraken maken m.b.t. kredietverlening , kredietlimieten checken en het administratief verwerken in het ERP systeem. Daarnaast zal je ook bankstukken verwerken, klantgegevens onderhouden in het ERP systeem en de crediteurenadministratie helpen met het verwerken van de inkoopfacturen.

 

Profiel

Het belangrijkste is dat je een gedreven en enthousiasme kandidaat bent met verantwoordelijkheidsgevoel. Plezier hebben in wat je doet, passie voor je vak en je niet uit het veld laten slaan: die eigenschappen zoeken wij! Relevante werkervaring in de finance en liefst ook met debiteurenbeheer is een pré. De kandidaat die wij zoeken heeft MBO+/ HBO werk- en denkniveau. Een kritische blik en accuratesse zijn van wezenlijk belang in deze functie. Uiteraard kan de kandidaat goed met een computer overweg (Outlook, Excel, Boekhoudprogramma en ERP-systeem) en is communicatief vaardig. Spreken en schrijven van de buitenlandse talen (Engels, Duits en Frans) zijn een pré.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 16 uur per week, waarbij een sterke voorkeur is voor de woensdag als 1 van de werkdagen. Salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisindicatie is op fulltime basis. De cao Metalektro is van toepassing. De functie is ingedeeld in schaal F.

 

Solliciteer nu!

 

 

Machine Operator

 

Functieomschrijving

In deze functie zijn de belangrijkste taken:

 • Beladen, bedienen, afstellen en ontladen van de buizen lasersnijmachine,
 • Controleren van de kwaliteit van de producten aan de hand van technische tekeningen
 • Optimaliseren van het laserproces / instellingen m.b.t. de grote verscheidenheid aan materiaal en producten (in overleg met de afdeling R&D en Werkvoorbereiding)
 • Het zelfstandig verhelpen van storingen.
 • Het inwerken van collega’s op de machine.

 

Profiel

Onlangs heeft Metacon een Trumpf TruLaser Tube 5000 fiber (buizenlaser) aangeschaft, welke in ons nieuwe pand geïnstalleerd zal worden. Om straks na de verhuizing direct gebruik te kunnen gaan maken van de functionaliteiten van deze machine, zijn we op zoek naar een ervaren en enthousiaste buizenlaser operator. De voorkeur gaat uit naar iemand die deze buizenlaser kent, maar uiteraard is ervaring als Operator en een goed technisch inzicht erg belangrijk voor ons. Technische tekeningen hebben geen geheimen voor onze nieuwe collega (2D en 3D). Heb jij een actieve werkhouding, ben je kwaliteitsbewust met oog voor detail en zie jij het als een uitdaging de nieuwe lasersnijmachine zo optimaal mogelijk te laten werken? Reageer dan op deze vacature.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Metacon hanteert de Metalktro cao, wat onder andere een goede pensioenvoorziening betekent en 40 vrije dagen per jaar.

 

Solliciteer nu!

 

 

 

 

Werkvoorbereider/modelbouwer

 

Functieomschrijving

We gaan er niet vanuit dat je onze producten al kent, maar als je weet dat je goed bent in het je eigen maken van technische details en je kunt dit ook nog eens goed administratief verwerken, dan ben jij waarschijnlijk de nieuwe collega die wij zoeken! Oh ja, dan vragen we ook nog dat je een kei bent met Excel en ervaring hebt met ERP systemen.

Voor onze nieuwe afdeling Werkvoorbereiding zijn wij op zoek naar een technisch goed onderlegde Werkvoorbereider. In deze functie zijn de belangrijkste activiteiten:

 • Beheer van de productconfigurator, het aanpassen van de variabelen/logica in de productconfigurator/ERP en in Excel (deze taak ligt min of meer exclusief bij de nieuwe medewerker die we zoeken).
 • Verder optimaliseren van de productconfigurator, koppeling met ERP systeem.
 • Het geven van producttechnische ondersteuning aan de commerciële binnendienst.
 • Het maken van kostprijscalculaties t.b.v. verkooporders en prijslijsten.
 • Het volledig verzorgen van een productiebon en een productiedossier, waaronder het bepalen van benodigde materialen, het bepalen van de bewerkingen en het bepalen van de volgorde van activiteiten in het productieproces. Deze technisch administratieve taak vereist accuratesse en zelfcontrole. Je bent er verantwoordelijk voor dat alles klopt, zodat de productie zonder problemen kan plaatsvinden.
 • Identificeren van afwijkingen en risico's m.b.t. lopende orders. Medeverantwoordelijk voor productoptimalisatie. Ofwel: jouw ideeën en initiatief worden gewaardeerd!

De afdeling bestaat naast de Manager uit een Productieplanner en Werkvoorbereiders, waarvan een aantal zich vooral bezig houden met het technisch tekenwerk. Een klein team dus waarbij de onderlinge samenwerking zeer belangrijk is.

Profiel

De kandidaat die wij zoeken heeft een breed technisch inzicht en kan zich nieuwe technische kennis snel eigen maken. Een MBO4 opleiding richting techniek lijkt daar het beste bij aan te sluiten. Verder is het belangrijk dat de kandidaat goed overweg kan met de computer en zich nieuwe software snel eigen weet te maken, kennis van en er ervaring met Excel is essentieel, enige kennis van tekenprogramma's zoals Autocad en Inventor is gewenst. De ideale kandidaat heeft bij voorkeur enkele jaren werkervaring een een technische administratieve functie, bij voorkeur binnen een productiebedrijf (metaal).

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime functie, met zicht op een vast dienstverband. De cao Metalektro is van toepassing, dat betekent 27 vakantiedagen en 13 adv dagen per jaar en daarnaast een uitstekende pensioenvoorziening.

Momenteel wordt er voor Metacon een nieuw pand gebouwd. De nieuwe productiehal heeft een werkvloeroppervlakte van 11.500 m2. Aan entree, kantoren, showroom en kantine e.d. wordt er 1.550m2 bebouwd. Het pand komt op een zichtlocatie op industrieterrein Gouwe Park, ten westen van Gouda/Moordrecht, pal aan de rijksweg A20.

 

Solliciteer nu!

 

 

 

 

Catering medewerker

 

Functieomschrijving

Voor het bedrijfsrestaurant in ons nieuwe pand zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste catering medewerker. In deze functie maak je de lekkerste gerechten, zoals belegde broodjes, maaltijdsalades en verse soepen. Daarnaast verzorg je zelf de inkoop, het voorraadbeheer en de administratie. Verder reken je de producten af met je collega's en zorg je er voor dat het bedrijfsrestaurant altijd schoon en gezellig is. Uiteraard onderhoud je ook de keuken en de apparatuur. Voor onze klanten en gasten treed je op als gastvrouw en indien gevraagd bereid je voor hen een lekkere lunch.

Profiel

Voor deze functie zijn we eigenlijk op zoek naar twee verzorgde en ervaren medewerkers, die in overleg samen zorgdragen voor het beheer van het bedrijfsrestaurant. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van HACCP, maar aantoonbare ervaring met het bereiden van (lunch)gerechten is ook belangrijk. Verder ben je dienstverlenend ingesteld, ben je communicatief vaardig en heb je een representatief voorkomen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het betreft een parttime functie (2x). Werktijden en aantal uren zijn in overleg vast te stellen, maar dit zal grotendeels zijn tussen 8.00 uur en 15.00 uur. Metacon valt onder de cao Metalaktro, wat onder andere een goede pensioenvoorziening betekent. Op fulltime basis zijn er 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen.

 

Solliciteer nu!

 

 

 

Stagiair(e) MBO WTB (of vergelijkbaar)

 

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een stagiair voor de uitvoering van een project. Het gaat om de inrichting en implementatie van Vault, zodat we in staat zijn om onze ontwerpdocumenten te organiseren en te beheren en om revisies bij te houden. Tevens zal de student een handboek moeten opstellen voor het gebruik hiervan binnen onze organisatie.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een student MBO niveau 4 die in het tweede deel van de opleiding zit (i.v.m. reeds opgedane kennis). Een HBO student zou ook kunnen. Een opleiding als Tekenaar/Constructeur, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar lijken het beste aan te sluiten bij deze opdracht, maar studenten van andere opleidingen zijn ook welkom om te reageren. Ervaring met 3D tekenen is vereist.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Er is een stagevergoeding.

 

Solliciteer nu!