Home >> Nieuws

Blijf op de hoogte van nieuwe producten en projecten.

Metacon vindt het belangrijk om haar opdrachtgevers, relaties, maar ook ge√Įnteresseerden op de hoogte te brengen en houden van nieuwe producten en projecten. Internationaal maken we grote stappen. In deze nieuwsmodule vindt u al het nieuws dat we graag met u delen.

Blijf op de hoogte met de online nieuwsbrief van Metacon.

Periodiek verschijnt onze digitale nieuwsbrief. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen, klik op aanmelden.

Laatste nieuws:

28 februari

Metacon ontwikkelt plofluik

Metacon heeft op verzoek van een klant een nieuw product ontwikkeld, een (brandwerend) plofluik in de vorm van een roldeur.

In alle gebouwen waar explosiegevaar aanwezig is moet een risicobeoordeling met veiligheidsrapportage gedaan worden. Daaruit kan blijken dat er een plofluik, ook wel explosieluik genoemd, nodig is ter bescherming van de medewerkers. Een plofluik sluit een opening af in de gevel of in het dak. Dit luik moet bij drukverhoging meteen open gaan.

28 augustus

Metacon voegt nieuwe brandwerende overheaddeur toe aan productaanbod

Metacon heeft een nieuw type brandwerende overheaddeur ontwikkeld en succesvol laten testen: METACON OHD ECO EI(1) 60 / EW 60. Het productaanbod van Metacon zal met deze deur worden uitgebreid. De maximaal leverbare dagmaten zijn 6.675 x 5.400 mm met een maximale oppervlakte van 24m2.

De nieuwe deur is een goedkoper alternatief van de reeds bestaande brandwerende overheaddeur METACON OHD EI(1) 60 / EW 90. De nieuwe overheaddeur zal binnen enkele weken worden toegevoegd aan het online calculatieprogramma www.metacon-online.nl. Vanaf medio oktober is de deur leverbaar.

Metacon heeft de deur tweezijdig laten testen bij Efectis in Bleiswijk volgens de norm EN 1634-1. Deze test bepaalt de brandwerendheid en rookbeheersing van deuren.

Metacon is trots op het behaalde resultaat en hoopt middels deze ontwikkeling de positie op zowel de nationale als de internationale markt te vergroten.

10 februari

Digitale eindschakelaars (DES).

Al enige jaren levert Metacon branddeuren met een failsafe kettingwielaandrijving welke voorzien is van standaard nokken eindschakelaars (NES).
Vanaf heden worden de failsafe kettingwielaandrijvingen voorzien van digitale eindschakelaars (DES).
Dit heeft als grote voordeel dat de eindafstelling van de branddeuren vanaf de besturing kan worden verzorgd. 
Met deze aanpassing zijn alle branddeuren, rolluiken, rolhekken, welke uitgevoerd zijn met opsteekaandrijvingen of kettingwielaandrijvingen, voorzien van digitale eindschakelaars.

10 februari

Werkplezier project voor de medewerkers van Metacon, uitgevoerd door Werkend Nederland en mede tot stand gekomen door het ESF.

Werkplezier project voor de medewerkers van Metacon, uitgevoerd door Werkend Nederland en mede tot stand gekomen door het ESF.      

Metacon wil haar klanten ontzorgen. Om dit te bereiken staan wij dicht bij de klanten en vertrouwen we op de inzet, kwaliteiten en het vakmanschap van onze werknemers, met een constante focus op duurzame innovatie. De kracht zit in de ambitie om samen de klant te verrassen met integrale oplossingen en een optimale onderlinge samenwerking. Dit vraagt om een betrokken, nuchtere en coöperatieve samenwerking.

De afgelopen maanden hebben bij Metacon intern in het teken gestaan van het onderzoek dat door Werkend Nederland is uitgevoerd. Dit onderzoek heeft tot doel het werkplezier, de motivatie en inzetbaarheid van de werknemers te verbeteren en om kansen en risico’s binnen het bedrijf inzichtelijk te maken.

19 december

Feestdagen.

In verband met de feestdagen is Metacon in week 52 gesloten, maandag 2 januari zijn wij weer aanwezig. 

wij wensen u fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar! 

19 december

Branddeuren getest.

Metacon heeft twee branddeuren, de RGS EI(1) 60 en de OHD EI(1) 60 getest op een drukcabine waarbij er een overdruk en onderdruk is opgebouwd. Dit is vastgelegd door een geaccrediteerde instelling in een offici√ęle rapportage.

14 juni

Aangepaste levertijden rond de bouwvak

Aangepaste levertijden rond de bouwvak

Metacon is open tijdens de bouwvakperiode, maar vanwege de vakanties van het personeel, zal de bezetting minder zijn dan normaal. Wij vragen u daarom vanaf nu rekening te houden met aangepaste levertijden. De bouwvak in de verschillende regio’s van het land loopt van week 30 tot en met week 34 (25 juli tot en met 26 augustus).

Mocht u specifieke vragen hebben over de levertijden, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

 

Aangepaste levertijden branddeuren

5 weken na opdracht:

METACON RGT EW 30-60-90-120

METACON RGS EW 90-120 ECO

METACON RGS E 60

6 weken na opdracht:

METACON RGS EI(1) 60 / EW 180

METACON RGS EI(1) 120

7 weken na opdracht:

METACON SGS

METACON OHD EI(1) 60 / EW90

Aangepaste levertijden rolluiken

25 maart

RGS EI(1)120 roldeur getest op een drukcabine.

Onlangs heeft Metacon weer een succesvolle test mogen meemaken: 

Onze RGS EI(1)120 roldeur is getest op een drukcabine, waarbij de druk is opgebouwd tot 1000 Pa. Een druk van 1000 Pa komt overeen met een druk van ongeveer 100kg/ m2 verdeeld over het gehele oppervlakte. 
De Metacon RGS EI(1)120 roldeuren zijn nu leverbaar met een offici√ęle rapportage waaruit blijkt dat deze geschikt zijn voor bepaalde situaties. Hierbij kan gedacht worden aan een ruimte waar een gasblussing moet worden gedaan en er een hoge druk wordt opgebouwd.

02 februari

Beurs

Van 22 tot en met 24 maart nemen wij deel aan Building Holland. Deze beurs wordt georganiseerd door Duurzaam Gebouwd. In 2015 zijn wij partner geworden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat gedurende een goede samenwerking met andere partners in een vroeg stadium gezocht kan worden naar een optimale ontwikkeling van een bouwproject. Op deze manier kunnen onnodige kosten en tijd bespaard worden. Daarnaast vinden wij kennisoverdracht erg belangrijk. Binnen Duurzaam Gebouwd zit enorm veel kennis op uiteenlopende gebieden. Het samenvoegen van deze kennis zal absoluut leiden tot prachtige duurzame projecten, maar ook tot nieuwe ontwikkelingen op productniveau. Building Holland brengt al deze kennis samen in één evenement en biedt de bezoeker een totaalpakket aan. Heeft u interesse om ons te bezoeken tijdens Building Holland, meld u dan aan als bezoeker via onderstaande link. 

Klik hier.

02 oktober

Metacon is er in geslaagd om vloeistofkeringen tot 1 meter hoogte te certificeren!

Metacon is er in geslaagd om vloeistofkeringen tot 1 meter hoogte te certificeren!

Vorig jaar konden wij u met trots mededelen dat wij brandwerende roldeuren en een brandwerende overheaddeur in ons programma hebben die leverbaar zijn met ATEX certificering. Met deze certificering bieden de roldeuren en overheaddeur dé oplossing bij PGS 15-ruimtes (standaard brandwerende eis is EI(1)60) met aanvullende eisen voor vloeistofkeringen en ATEX certificering. Alle elektrische componenten die op de deuren zijn toegepast, zijn ook voorzien van een ATEX certificering en derhalve geschikt voor gebruik in zone 2, 21 of 22.

In de tussentijd hebben wij de ATEX certificering op de brandwerende roldeuren en overheaddeur doorontwikkeld en zijn ze opnieuw getest. En wederom zijn de resultaten zeer positief!

De vloeistofkering is 2-zijdig toegestaan t/m 500 mm en aan de montagezijde t/m 1000 mm op de volgende deuren;

28 augustus

Metacon overheaddeur met 1000 mm vloeistofkering

Metacon is er in geslaagd om vloeistofkeringen tot 1 meter hoogte te certificeren. Na uitvoerig testen heeft Efectis beoordeeld dat onze brandwerende overheaddeur type METACON OHD EI(1) 60 geleverd mag worden met een vloeistofkering van 1000 mm hoogte.

Op de afbeeldingen is deze vloeistofkering toegepast op overheaddeuren van ruim 3 meter breed bij een internationaal bedrijf in Zoetermeer. De deuren staan in een PGS-15 ruimte en zorgen hier voor maximale bescherming van de moderne productiefaciliteiten van dit bedrijf.

Meer weten over onze brandwerende overheaddeuren? Ga naar:

http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-ohd-ei1-60-ew-90

25 juni

Branddeuren Metacon B.V. functioneren naar behoren bij hevige brand!

Branddeuren Metacon B.V. functioneren naar behoren bij hevige brand!

In Helmond woedde op 4 juni jl. een grote brand bij een productiebedrijf dat halffabricaten maakt voor de elektronische industrie, zoals onderdelen voor LED-lampen. Het bedrijf werkt met gevaarlijke stoffen, welke volgens de overheidsinstanties niet zijn vrijgekomen.

De brand brak rond 14:15u uit en iets na 19:00u werd het sein brand meester gegeven. Doordat de brand bijna 5 uur heeft gewoed, zijn er 2 compartimenten volledig verwoest. De brand is ontstaan in het machinegedeelte van het bedrijf en de brandweer schaalde de situatie al snel op naar een zeer grote brand. Klik hier voor het hele artikel.

29 mei

Leveringen tijdens bouwvak

Metacon blijft open tijdens de bouwvak, maar met een lagere bezetting. De bouwvak in de verschillende regio’s loopt in de periode van week 30 t/m week 34. Wij verzoeken u vriendelijk vanaf nu t/m deze periode levertijden te respecteren. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Klik hier voor meer informatie over onze levertijden.

30 april

Metacon breidt uit!

In Gouda hebben we sinds kort extra opslagruimte op de Marconistraat 32. Dit was noodzakelijk voor het opslaan van producten, welke voorheen werden opgeslagen in de werkplaatsen van onze afdelingen Branddeuren, Rolluiken en Constructie. Door toename van de productie op die afdelingen was er minder ruimte beschikbaar voor opslag.

Het nieuwe opslag- en distributiecentrum aan de Marconistraat 32 is een centrale locatie van waaruit we dagelijks met onze vrachtwagens vetrekken om onze producten bij de klanten af te leveren. Tevens is het een afhaalpunt voor diverse transporteurs uit binnen- en buitenland.

Deze extra 1.000 m² opslagruimte biedt vele mogelijkheden en is makkelijk bereikbaar. Een uitstekende oplossing!

17 april

Certificering op geluidsisolatie

Metacon heeft 2 van haar brandwerende deuren doorontwikkeld, en zijn behalve brandwerend, nu ook leverbaar met een certificering op geluidsisolatie, getest volgens de ISO 10140-2:2010:

-METACON SGS, optioneel uit te voeren met een certificering op geluidsisolatie van 29 dB.                                                                                    

-METACON RGS EI(1) 60 / EW 180, optioneel uit te voeren met een certificering op geluidsisolatie van 37 dB.

-METACON RGS EI(1) 60 / EW 180, als TWIN uitvoering is deze optioneel uit te voeren met een certificering op geluidsisolatie van 55 dB.

 

Er kan om deze certificering gevraagd worden in situaties waar de geluidstransmissie tussen beide ruimtes gereduceerd moet worden.

09 april

Metacon inbraakwerende rolluiken RC 3 geclassificeerd!

Metacon heeft, in opdracht van een relatie, de inbraakwerende rolluiken METACON TRANS-S en METACON ALU-Q  laten beproeven op inbraakwerendheid. Deze testen zijn geslaagd en wij kunnen deze producten nu gecertificeerd leveren met RC 3 (weerstandsklasse 3) classificatie!

De testen zijn 09-04-2015 verzorgd op de R&D-locatie van Metacon in Waddinxveen. De weerstandsklasse wordt bepaald door een instantie welke aangesloten is bij de Raad van Accreditatie (RvA) op basis van het uitvoeren van diverse testen op de rolluiken volgen volgens de Europese norm, de EN 1627:2011. Bij het testen volgens deze norm wordt er op 3 verschillende criteria getest; statische belasting, dynamische belasting en een manuele beproeving.

Metacon is trots op het behalen van deze Europese classificering op zijn producten!

02 april

Nieuwe Metacon brandwerende roldeuren (RGS EW TWIN) tot ruim 360 minuten brandwerend!

Op 27 maart jl. heeft Metacon wederom een succesvolle test uit laten voeren bij Efectis Nederland.

Er is een vernieuwde variant van de METACON RGS EW ECO, als symmetrische deur, getest, om een oplossing te kunnen bieden in situaties waarin een uitzonderlijk hoge brandweerstand wordt ge√ęist.

De test is zeer succesvol verlopen, waardoor deze combinatie van roldeuren nu tweezijdig brandwerend is met een maximale brandweerstand van maar liefst 360 minuten conform de EW-eis!

De test is uitgevoerd conform de NEN-EN 1634-1:2014, de Europese norm voor bepaling van de brandwerendheid van deuren.

Na 400 minuten was het EW-criterium (maximaal toelaatbare warmtestraling) nog lang niet bereikt, echter werd er besloten de test op dat moment te be√ęindigen, omdat de hoogst mogelijke classificatie ruimschoots was behaald.

 

Voor verdere informatie betreft deze brandwerende roldeuren kunt U contact opnemen met het verkoopteam van Metacon.

20 maart

Metacon heeft zich als kennispartner verbonden aan het platform Duurzaam Gebouwd

De bouwbranche staat voor enorme uitdagingen: van het reduceren van faalkosten tot het verminderen van CO2-uitstoot. Duurzaam Gebouwd brengt als integraal platform daarom alle schakels in de bouw- en vastgoedsector samen en richt zich, samen met toonaangevende partners, op integrale samenwerking, kennis- en netwerkdeling en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe business. De missie van platform Duurzaam Gebouwd is de samenwerking in de integrale bouw- en vastgoedsector een grote stap vooruit te helpen.

Met het behalen van de certificaten ISO 9001 en ISO 14001 heeft Metacon reeds laten zien dat zij het belang van onder andere een goed milieumanagementsysteem erg belangrijk vindt.

Aansluiten bij het platform Duurzaam Gebouwd als kennispartner is dan ook een logische volgende stap. Metacon ziet erg uit naar een succesvolle samenwerking!

 

Voor meer informatie over Duurzaam Gebouwd, ga naar http://www.duurzaamgebouwd.nl/

13 maart

Herontwikkeling van winkelcentrum Zijdelwaard te Uithoorn.

Onlangs heeft een dealer van ons in het winkelcentrum Zijdelwaard te Uithoorn een groot aantal transparante rolluiken, type TRANS TYPE Q, gemonteerd. De afmetingen (breedte van de rolluiken) vari√ęren tussen 6 meter en 2 meter. Tevens is er op de toegangshelling van het parkeerdek een inbraakwerend striprolhek, type RUIT TYPE K, gemonteerd.

Met de TRANS TYPE Q en RUIT TYPE K is het winkelcentrum Zijdelwaard optimaal beveiligd tegen inbraak en/of vandalisme!

Meer weten over onze inbraakwerende rolluiken? Ga naar http://www.metacon.nl/nl/producten/rolluiken

09 februari

Luchthaven

In een grote luchthaven in Nederland zijn onlangs door een dealer van ons, op 5 verschillende locaties binnen de luchthaven, 8 brandwerende roldeuren, type RGS EW ECO gemonteerd.

Deze brandwerende roldeuren hebben een brandweerstand van EW 60 minuten. Daarnaast zijn er bij de deuren akoestische en optische signaleringen aangebracht en zijn ze voorzien van onderregelbeveiligingen.

Op iedere brandscheiding zit een besturingskast met een PLC, een noodstroomvoorziening en diverse contacten voor doormelding naar de regiekamer.

De RGS EW ECO: Because safety is everything!

Meer weten over deze brandwerende roldeur? Ga naar http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-rgs-ew-eco

23 januari

Metacon sponsor van Goudse voetbalvereniging CVV De Jodan Boys

Metacon is sinds kort √©√©n van de sponsoren van CVV De Jodan Boys. De Goudse voetbalvereniging is al sinds 1934 een begrip in Gouda. De vereniging, die als motto heeft ‚ÄúPresteren is prachtig, maar niet alles bepalend‚ÄĚ, heeft senioren-, jeugd- en damesteams (sommige teams voetballen op landelijk niveau). Naast het stimuleren van de sportieve prestaties zijn ‚Äúrespect voor elkaar‚ÄĚ en ‚Äúeen goede sfeer‚ÄĚ erg belangrijk binnen de club. CVV De Jodan Boys heeft zonder meer een goede reputatie in de Goudse regio en is met meer dan 1000 leden een toonaangevende club. Metacon wenst alle leden een sportieve en succesvolle tweede seizoenshelft toe.

Wilt u meer weten over deze sportieve voetbalvereniging? Ga naar http://www.cvvdejodanboys.nl/vv/

16 januari

RVS rolluik in zwembad

Onlangs heeft een dealer van ons twee RVS rolluiken geplaatst in een groot zwembad.

Deze dichte rolluiken zijn uitgevoerd in RVS 316 en voorzien van een RVS 3-zijdige omkasting. Elk  rolluik wordt aangedreven door een 24 V buismotor. Eén rolluik is geplaatst als afsluiting tussen het binnen- en buitenbad, de andere als afsluiting bij de glijbaan.

RVS rolluik: because safety is everything!

Wilt u meer weten over onze rolluiken? Ga naar: http://www.metacon.nl/nl/producten/rolluiken

08 januari

Brandwerende deur in gebruik als conveyor deur

Een dealer van ons heeft bij zijn klant in Duitsland een brandwerende deur, type RGS EI(1) 120, gemonteerd. De brandwerende deur heeft een brandweerstand van 120 minuten en zal tevens gebruikt worden als conveyor deur (doorvoer voor lopende band - zie foto 1). De deur heeft een afmeting van 1000mm x 2140mm (b x h) en is voorzien van een staal verzinkte rol-/motoromkasting. Omdat de deur lager is dan 2500mm is de omkasting (3-zijden) hierop aangepast. Daarnaast is de deur voorzien van een failsafe kettingwielmotor, waardoor de brandwerende deur bij uitval van spanning direct gravitair sluit.

De RGS EI(1) 120 biedt in deze situatie de perfecte oplossing!

11 december

Brandwerende schuifdeuren voor hoog frequent gebruik

In het nieuwe winkelcentrum in Waddinxveen, welke onlangs is geopend, zijn door een dealer van ons in de HEMA 2 brandwerende schuifdeuren, type SGS Standard, gemonteerd. De 1-vleugelige schuifdeur heeft een dagmaat van 1050x2385 mm, de andere deur is 2-vleugelig en heeft een dagmaat van 2000x2380 mm. Beide schuifdeuren zijn volledig in RAL 9010 gepoedercoat en iedere deurvleugel is voorzien van een beglazing (zichtvenster) van 300x500 mm.

Tevens zijn de schuifdeuren uitgevoerd met een speciale aandrijving en bewegingsradars, zodat de brandwerende schuifdeuren geschikt zijn voor hoog frequent gebruik, wat ze de perfecte oplossing maakt als afsluiting tussen de winkelvloer en het magazijn!

Meer weten over onze brandwerende schuifdeuren? Ga naar: http://www.metacon.nl/nl/producten/branddeuren/metacon-sgs

27 november

Europese primeur!

Bij een brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt men snel bewusteloos, vaak al binnen enkele minuten.

Naast een hoge brandwerendheid is het dus van groot belang dat er ook een hoge rookwerendheid op branddeuren gegarandeerd kan worden.

Metacon heeft als eerste fabrikant in Europa haar branddeuren succesvol getest op zowel brandwerendheid als rookwerendheid.

De brandwerende roldeuren (RGS EI(1) 60 / EW 180 en RGS EI(1) 120), overheaddeuren (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifdeuren (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3.

De branddeuren zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook √† ¬Ī 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook √† ¬Ī 200 graden Celsius).

21 november

Metacon genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland!

Na een zorgvuldige beoordeling van vele kandidaten door de jury is bekend geworden dat Metacon B.V. genomineerd is voor de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie ‚ÄúGrootzakelijk‚ÄĚ.¬†Wij zijn enorm trots op deze nominatie en hopen uiteraard dat wij uitgeroepen worden tot winnaar van deze prestigieuze prijs!

De uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland vindt plaats op 12 januari 2015 in de Goudse Schouwburg in Gouda!

Voor meer informatie, zie ook: Facebook: https://www.facebook.com/opmiddenholland / Website NBE (Network Business Events): http://www.nbe.nu/business-events/Gouda

06 november

Levertijden 2014 rond de kerstperiode.

In verband met de feestdagen is Metacon in week 52 en week 1 gesloten (van 22 december 2014 tot en met 2 januari 2015). Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de aangepaste levertijden. Voor informatie over onze levertijden klik hier.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2015 toe!

30 oktober

Metacon op tv

Metacon was zondag 26 oktober jl. te zien in de ¬†uitzending ‚ÄúGezond & Veilig Ondernemen‚ÄĚ bij RTL7 Ondernemend Nederland. Wij hebben veel positieve reacties mogen ontvangen, waarvoor onze dank. Het was enorm leuk en interessant om hier aan mee te mogen werken.

klik hier om het filmpje te bekijken.

 

16 oktober

Metacon bij RTL7 Ondernemend Nederland

Onlangs heeft een team van EMTV in opdracht van RTL 7 Ondernemend Nederland opnames gemaakt bij Metacon voor de uitzending ‚ÄúGezond & Veilig Ondernemen‚ÄĚ. Naast een interview met onze directeur Vincent Vergunst hebben ze een aantal impressies van de werkplaats en werkprocessen gemaakt.

Het was enorm leuk en interessant om hier aan mee te mogen werken. Wij verheugen ons dan ook op de uitzending.

Het wordt uitgezonden op zondag 26 oktober a.s. om 09:55 uur en herhaald op zaterdag 1 november a.s. om 13:00 uur, uiteraard op RTL 7.

18 augustus

Abercrombie & Fitch

Eind november 2013 heeft er een grote brand gewoed bij Abercrombie & Fitch aan de Champs-Elysées in Parijs (een flagship store van het gelijknamige Amerikaanse kledingmerk).

Er werden meer dan 50 brandweerlieden en voertuigen ingezet en na ruim 2 uur werd de brand bedwongen. Het klassieke pand, de monumentale trap, de wandbeschilderingen en de decors zijn beschermd gebleven door 2 van de 4 brandwerende roldeuren, type RGS EI(1) 60 / EW 180, die Metacon enkele jaren geleden leverde via haar Franse relatie.

Nu, bijna een jaar later, levert Metacon opnieuw 2 brandwerende roldeuren, type RGS EI(1) 60 / EW 180, aan deze tevreden klant middels haar Franse relatie, ter vervanging van de ‚Äúgebruikte‚ÄĚ branddeuren. Dit is een prachtig compliment voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten en deze nemen wij uiteraard graag in ontvangst!¬†

16 juni

Metacon ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd!

Metacon ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd!
Metacon gaat voor milieubewuste productie en kwaliteit en is dan ook bijzonder blij met beide certificaten. Met de ISO 9001-certificering laat Metacon zien dat de organisatie voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Daarnaast is ISO 14001 een internationaal geaccepteerde norm welke aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.

05 juni

Schaararmschermen; de perfecte oplossing voor een terrasoverkapping!

Schaararmsystemen zijn de oplossing voor bv horecazaken met grote terrasafmetingen. De schermen hebben een strakke uitstraling en zorgen voor comfort van zonwering/beschutting.

Voor een project in Gent (Belgi√ę) heeft een relatie van Metacon schaararmschermen geleverd en gemonteerd.

Het betreft:

1 scherm van 12000 mm x 3000 mm met groot model armen en doekspeetafdichting

1 scherm van 3850 mm x 2500 mm met klein model armen

Een ideale oplossing voor beschutting tegen UV straling of mindere weersomstandigheden en tevens een verbetering van sfeer en uitstraling van deze horeca gelegenheid.

08 mei

Brandwerende deuren leverbaar met ATEX certificering!

BRANDWERENDE DEUREN LEVERBAAR MET ATEX CERTIFICERING!

Met gepaste trots kan Metacon mededelen dat zij nu 4 brandwerende deuren in haar programma heeft die leverbaar zijn met ATEX certificering:

  • METACON SGS STANDARD, een brandwerende schuifdeur met een brandweerstand tot wel EI(1)60 - EI(2)90 - EW90.
  • METACON SGS PRO, een brandwerende schuifdeur met een brandweerstand tot wel EI(1)90 - EI(2)120 ‚Äď EW120.

De brandwerende schuifdeur is een uitstekende oplossing voor situaties waar een hoge brandweerstand wordt ge√ęist in combinatie met een specifieke uitvoering gebaseerd op de wensen van de eindgebruiker.

Unieke eigenschap aan deze deur is de mogelijkheid om een vluchtdeur toe te passen, zonder onderdorpel, waardoor de brandwerende schuifdeur geschikt is om op te nemen in de vluchtroute van een gebouw.

28 april

Vloeistofkering op brandwerende deur draagt bij aan een beter milieu.

De vloeistofkering op brandwerende deuren zorgt ervoor dat eventuele milieuverontreinigende stoffen niet meteen het milieu instromen. De stoffen blijven aan één zijde gecompartimenteerd tot deze worden afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.In een logistiek centrum in Echt-Susteren zijn door Metacon en één van haar relaties brandwerende deuren met explosieveilige aandrijvingen en besturing geplaatst.Deze brandwerende deur heeft alle vereiste testen glansrijk doorstaan, waardoor centra als in Echt-Susteren verzekerd zijn van optimale veiligheid tegen een lagere belasting voor het  milieu.

28 april

Laboratorium te Delft uitgerust met OHD brandwerende overheaddeur van Metacon.

Onlangs is een project bij een laboratorium in Delft opgeleverd. Een onderdeel van dit project was het plaatsen van de OHD brandwerende overheaddeur door een relatie van Metacon.De overheaddeur heeft een afmeting van 3,5 x 3,5 meter (bxh) en is uitgerust met een highlift van 2 meter. De OHD heeft een brandweerstand van 60 minuten (EI(1)) en 90 minuten (EW), waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt voor het brandveilig afsluiten van het laboratorium tijdens brand.Het laboratorium heeft ervoor gekozen om de binnenzijde panelen uit te laten voeren in RAL-kleur 9002 en de buitenzijde panelen in RAL-kleur 7035.

28 april

Metacon RUIT TYPE-K rolhek in krokodillenverblijf.

Door een relatie van ons is een rolhek Metacon Ruit type K geplaatst in het krokodillenverblijf van een grote dierentuin.¬†Dit hek maakt het voor de schoonmakers mogelijk het verblijf in twee√ęn te scheiden, zodat zij het verblijf op een veilige manier kunnen schoonmaken. In plaats van omkasting heeft de klant gekozen om de buis te verwerken in de boomstam. Het hek rolt dus weg in de boomstam. Op dit moment wordt er nog druk verbouwd in het verblijf. Over een aantal weken zullen de krokodillen naar dit verblijf verhuizen.ee√ęn te scheiden, zodat zij het verblijf op een veilige manier kunnen schoonmaken.

 

28 april

Metacon ook perfect toepasbaar voor particuliere projecten.

Onlangs heeft een relatie van Metacon bij een particulier woonhuis de METACON TRANS TYPE-S geplaatst. Dit transparante rolluik, maatvoering  3850 X 2200mm inclusief 3-zijdige omkasting, dient ter afscherming van de buitenopslag. Op verzoek van de klant zijn de strippen en onderlat in RAL 9005 gecoat. 

17 februari

Metacon RGS E 60 succesvol getest!

Vanmorgen heeft Metacon wederom met succes een brandwerende roldeur bij Efectis getest conform de NEN-EN 1634-1!

Het nieuwe type roldeur, de METACON RGS E 60, beschikt over een pantser van enkelwandige lamellen, kleine inbouwmaten en is vlamdicht voor een periode van minimaal 60 minuten!

Wederom een uitstekende en economisch aantrekkelijke uitbreiding in het assortiment van de Metacon Branddeuren!

17 februari

Metacon roldeur succesvol getest

Op 28 en 29 januari jl. heeft Metacon 2 succesvolle testen uitgevoerd bij Efectis Nederland.

Hierbij werd een aangepaste brandwerende roldeur (type RGS EW met kleinere aandrijfas) getest, welke als grootste voordeel heeft dat de roldeur ook in situaties met beperkte inbouwruimtes uitstekend toe te passen is.

Beide testen zijn succesvol verlopen, waardoor deze roldeur nu tweezijdig getest is voor EW 120 minuten conform de Europese normering EN 1634-1!

Met deze prestatie verwacht Metacon een extra grote groei te realiseren in de export voor 2014!

05 december

Metacon rolluiken zorgen na grote brand voor snelle heropening Abercrombie and Fitch in Parijs.

Eind november 2013 heeft er een grote brand gewoed bij Abercrombie and Fitch aan de Champs-Elysées in Parijs, een flagship store van het gelijknamige Amerikaanse kledingmerk.

Veertig brandweerlieden en vijftig voertuigen werden ingezet. Na ruim twee uur werd de brand bedwongen. Het klassieke pand heeft een monumentale trap, wandbeschilderingen en decors ter waarde van twee miljoen Euro. Deze zijn beschermd gebleven door de vier brandwerende rolluiken (METACON RGS EI(1)60 / EW180) die Metacon jaren geleden leverde aan hun Franse opdrachtgever.

De rolluiken, die automatisch omlaag gingen, hebben zich uitstekend gehouden. Aan de niet-verhitte zijde van de luiken was nauwelijks te zien dat er een brand had gewoed. De winkel van Abercrombie and Fitch kon dankzij de bescherming van de brandwerende rolluiken al na 10 dagen worden heropend.

Link naar Franse krant ‚ÄėLe Parisien‚Äô

31 oktober

Uitbreiding machinepark

Metacon heeft zojuist een nieuwe lasersnijmachine aangeschaft van het merk Mitsubishi type ML3015 Ex -45CF-R.

Het betreft de allereerste lasersnijder van het merk Mitsubishi in Nederland!

De machine is aangekocht bij het bedrijf SafanDarley uit Lochem en zal nog dit jaar door dit bedrijf geleverd en ge√Įnstalleerd worden.

De nieuwe lasersnijder beschikt over de capaciteit om onder andere de volgende materialen tot in de precisie te bewerken:

  • RVS, dikte 25mm
  • Aluminium, dikte 18mm
  • Staal, dikte 28mm

Metacon heeft middels de aanschaf van deze nieuwe lasersnijder een vergroting gerealiseerd van de huidige productiecapaciteit om ook in de toekomst de kwaliteitswaarborging van haar hoogwaardige producten te kunnen blijven garanderen.

Met de bewuste keuze voor SafanDarley heeft Metacon een betrouwbare partner gevonden voor haar toonaangevende machinepark.

13 augustus

Plaatsing overheaddeuren

Plaatsing 13 overheaddeuren (MET OHD) op de militaire kazerne in Bitche (Frankrijk).

23 juli

Test Metacon OHD

Na een eerdere test op 15 mei, waarbij onze brandwerende overheaddeur (METACON OHD) een prestatie haalde van 90 minuten brandvertraging conform de Nederlandse EW-normering, is de overheaddeur gister, maandag 22 juli, getest t.b.v. de Europese normering NEN-EN 1634-1.

Met trots kunnen wij zeggen dat ook deze test succesvol is verlopen en onze brandwerende overheaddeur nu tweezijdig getest is voor 60 minuten conform de EI(1) eis!

Doordat de overheaddeur ook uitgevoerd kan worden met een gecertificeerde vloeistofkering en/of ATEX gecertificeerde aandrijvingen, besturingen en toebehoren, is dit een zeer complete combinatie voor de meest uiteenlopende toepassingen.

De afmetingen waarop we deze deur kunnen produceren, zijn een breedte van 5.100mm en een hoogte van 6.750mm, waarbij de maximale grootte van de opening 22,7m2 mag zijn!

Wederom een succesvolle stap op de internationale markt!

18 juli

Test Efectis

Metacon heeft wederom een succesvolle test afgerond bij Efectis met betrekking tot het certificeren van een vloeistofkering op onze brandwerende roldeuren en brandwerende overheaddeuren!

De vloeistofkering is nu dus gecertificeerd in combinatie met de brandwerende deuren, waardoor de deuren uitermate geschikt zijn bij het voorkomen van brandoverslag én eventuele lekkage of doorslag van bluswater.

18 juli

MET PERFO

MET PERFO - Inbraakwerende afsluitdeuren parkeerplaats appartementencomplex de Toren in Zaandam, een stalen geperforeerd rolluik met vaste panelen en een loopdeur.

18 juli

MET TRANS

Door de overname van Megasec kan Metacon weer twee nieuwe producten aan haar assortiment toevoegen; de MET TRANS TYPE S en Q.

 Deze rolluiken met een polycarbonaat veiligheidspantser bieden een onbelemmerd doorzicht van 85%. Het pantser bestaat uit horizontale panelen van vrijwel onbreekbaar, glashelder polycarbonaat van 5 of 6 mm dikte en zijn verbonden door aluminium profielen. 

 MET TRANS Type S is zeer geschikt voor toepassingen binnen zoals afsluiting en beveiliging van winkels en andere bedrijven.
 - Rolluik rolt vrijwel geruisloos op.
 - Heeft een zeer kleine oprol diameter.
 - Dit rolluik voldoet aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 509.

 MET TRANS Type Q is zeer geschikt voor toepassingen buiten zoals afsluiting en beveiliging van winkelcentra, banken en andere bedrijven met een brede toegang.

18 juli

Metacon goes green

Metacon goes Green.

Metacon heeft voor haar vestiging in Waddinxveen 180 zonnepanelen aangeschaft en voor de vestiging Gouda 360 panelen.

Per pakket van 180 panelen is de geschatte opbrengst 41895kwh.Een gemiddeld gezin van 4 personen verbruikt volgens het Nibud 4580kwh per jaar.per pakket bespaar je dus energie voor ruim 9 huishoudens per jaar.

deze investering levert dus voldoende stroom op voor ruim 27 huishoudens voor een heel jaar. Dat is fijn voor Metacon en voor het milieu.

Installatie door Neeleman Installatietechniek in Waddinxveen.

23 mei

D&W Process Technology Reinigingsunit RU2E

Rolluiken van Metacon, ook als het hygi√ęnisch moet zijn! Dit RVS rolluik hangt aan de voorzijde van de D&W Process Technology Reinigingsunit RU2E. Deze containerwasinstallatie reinigt op een verantwoorde wijze containers van alle soorten en maten. Het rolluik sluit de toegang tot de reinigingscabine volledig af zodra de container op de juiste manier gepositioneerd is. Indien de machine haar volledige wasprogramma doorlopen heeft opent het rolluik waarna de container weer uit de installatie gehaald kan worden.

 
15 mei

Test met brandweerstand doorstaan

Onze METACON OHD (brandwerende overheaddeur) heeft gisteren de test met een brandweerstand van EW-90 voor 90 minuten bij Efectis in Rijswijk glansrijk doorstaan. Dit betekent dat Metacon deze deur met een Europese certificering mag leveren.

 

Ook de Metacon RGS-E60 (enkelwandig stalen rolluik) is succesvol getest en vlamdicht voor 60 minuten.